:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2022   16:16

0

108

Žiofre: Dijalog Beograda i Prištine jedini način da se reše otvorena pitanja

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je da je dijalog između Beograda i Prištine jedini način da se reše otvorena pitanja, prenosi Kurir.

Na pitanje kako vidi perspektivu dijaloga Beograda i Prištine nakon razgovora na visokom nivou prošle nedelje u Briselu, Žiofre je rekao da je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak pokazao punu posvećenost EU u posredovanju u dijalogu radi pronalaženja sveobuhvatnog i obostrano prihvatljivog rešenja. 

"Citiraću visokog predstavnika EU Borelja: nažalost, prošle nedelje nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče. Proces se nastavlja, dijalog Beograda i Prištine je jedini način da se reše pitanja i lideri su se dogovorili da nastave zajedno da rade. Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je bio ranije ove nedelje u Prištini i Beogradu i pokazao punu posvećenost EU u posredovanju u dijalogu radi pronalaženja sveobuhvatnog i obostrano prihvatljivog rešenja. Podsetio je da svi sporazumi iz dijaloga moraju da se sprovedu, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine", rekao je Žiofre u intervjuu za Kurir. 

Izvor: Kosovo online/Kurir; Foto: T a n j u g

KiMŽiofredijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva