:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2023   8:34

0

148

Živić sa prvakom Srbije u boksu razgovarao o saradnji i razvoju ovog sporta na prostoru KiM

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić, primio je prvaka Srbije u poluteškoj kategoriji u boksu Marka Nikolića, sa kojim je razgovarano o budućoj saradnji i razvoju sporta na prostoru Kosova i Metohije.

Nikolić je u januaru organizovao humanitarnu žurku u Beogradu a sav prihod bio je namenjen Milošu i Stefanu, dečacima koji su ranjeni iz vatrenog oružja za Badnje veče u Štrpcu.

„Izuzetno sam srećan što sam ovde u Gračanici, što imam priliku da se vidim sa svojom braćom, da se pomolim u našim svetinjama i odam počast kosovskim junacima. Susret sa bratom Novakom i razgovor sa njim obećava bolje dane za sve na ovim prostorima, posebno za Srbe koji su ovde i za one koji planiraju da se vrate. Znate, moji koreni su odavde, sa ravnog Kosova i Metohije. Danas ću obići dedovinu u selu Delovce u opštini Suva Reka, posle toga Prizren, manastir Svetih Arhangela, Mušotište i mnoge naše svetinje. Ovde sam da se duhovno nahranim i pomognem koliko mogu u onome u čemu osećam da sam najbolji“, rekao je Marko Nikolić.

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić zahvalio se gostu na poseti i istakao da će susret u mnogome doneti dobro sportu na ovom prostoru.

„Već dogovaramo saradnju, a jedna od prvih akcija biće održavanje humanitarnog turnira na kojem će Marko uzeti učešće. Boks ima duboke korene na ovom prostoru. Mnogi prvaci i šampioni bivše Jugoslavije su sa ovih prostora, a tim stopama je krenuo i naš prvak Marko Nikolić. Drago mi je što je sa nama i željno očekujemo ponovni susret“ kazao je Živić.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMPrištinaŽivićMarko NIkolićboks
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva