:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2023   16:13

0

102

Zvezda u Železniku osvojila osmu uzastopnu titulu

Košarkaši Crvene zvezde postali su osmi put u nizu šampioni Srbije, i osvojili ukupno 23. pehar namenjen prvaku države u istoriji, pošto su u drugom meču finalne serije pobedili FMP u Železniku 82:72 (23:27, 20:9, 18:19, 21:17).

FMP je bolje otvorio utakmicu, vodio je tokom većeg dela prve deonice, a u finišu prve četvrtine stigao je i do maksimalnih plus osam (26:18). Usledio je veliki pad u igri domaćina, što je Zvezda iskoristila i serijom 20:5 preokrenula i preuzela kontrolu nad utakmicom, da bi na poluvreme otišla sa plus sedam (43:36).

Na startu treće deonice FMP je serijom 14:0 napravio veliki preokret, ali je Zvezda brzo odgovorila i stigla do vođstva 58:53 u finišu četvrtine koju je okončala sa plus šest (61:55).

Zvezda je definitivno prelomila meč kad je sredinom četvrte deonice stekla nedostižnih plus 16 (77:61).

Kao i pre dva dana, kod Zvezde je najefikasniji bio Luka Mitrović sa 16 poena, a dvocifreni su bili i Bendžamin Bentil sa 14 i Nemanja Nedović i Fakundo Kampaco sa po 11. Luka Vildoza zbog povrede prepona nije bio u sastavu Zvezde i nije izvesno da li će biti spreman za početak finalne serije u ABA ligi.

FMP su predvodili Aleksa Stepanović sa 19 i Ebuka Izundu sa 13 i Nikola Šaranović sa 12 poena.

Crvena zvezda će na teren ponovo već u utorak, kad počinje finalna serija ABA lige u kojoj će protiv Partizana pokušati da odbrani pehar u regionalnom takmičnju osvojen lane baš protiv večitog rivala.

Luka Mitrović MVP

Centar Crvene zvezde Luka Mitrović dobio je MVP pehar posle finala Košarkaške Superlige Srbije.

Luka Mitrović je u ovom finalnom meču imao 16 poena, pa je dobio nagradu i za najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača.

Ivanović: Mnogo znači da budeš prvak države sa takvom košarkaškom istorijom

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je posle pobede nad FMP-om 82:72 i osvajanja titule šampiona da mu mnogo znači što je klub postao prvak jedne košarkaške države kakva je Srbija.

"Svi smo veoma zadovoljni što smo prvaci Srbije, za mene znači mnogo da budeš prvak jedne države sa takvom košarkaškom istorijom. Čestitam igračima koji su morali da daju maksimum jer nismo počeli kako je trebalo, nismo bili koncentrisani, a čestitao bih i FMP-u jer su momci bili odlični. Hvala i navijačima koji su bili tu da nam pomognu kao i uvek. Ovaj trofej je posebno bitan, prvaci smo košarkaške države sa velikom tradicijom i to mi je zaista, zaista bitno", rekao je Ivanović na konferenciji za medije posle meča.

Izvor: T a n j u g, B92; Foto: KK Crvena zvezda

košarkaSuperliga SrbijeKK Crvena zvezda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva