:

:

TV Most

Foto: Танјуг

SAD

clock

Mart 14, 2019   18:41

0

135

Bivši panker iz Teksasa u trci za predsednika SAD

Bivši kongresmen iz Teksasa demokrata Robert Beto O'Rurk (46) objavio je na Tviteru kandidaturu za predsedničke izbore koji će se 2020. održati u SAD.

Beto O'Rurk je irskog porekla, a tečno govori španski jezik i bivši je panker i basista.

"Ovo će biti pozitivna kampanja koja nastoji da izvuče najbolje iz svakog od nas", rekao je O''Rurk u video-postu na svom Tviter nalogu, dodajući "videli smo koliko to snažno može da bude u Teksasu". 

Kako je prenela AP, O'Rourk je obećao da će u narednom periodu putovati zemljom kako bi saslušao birače, a onda će se vratiti u El Paso, na granici sa Meksikom, gde bi 30. marta zvanično započeo kampanju.

Američki mediji zainteresovali su se za O'Rurka sredinom prošle godine kada je kao demokrata ušao u borbu za senatora. 

Protivnik mu je bio republikanac Ted Kruz, koji ga je pobedio za dva odsto glasova. 

Fotografije iz njegove mladosti pojavile su se na društvenim mrežama još kada je bio u trci za senatora Teksasa prošle godine.  O'Rurk je, bivši panker i basista. Godine 1991. osnovao je sa svojim prijateljima iz rodnog El Pasa (Teksas) bend  Foss.

Predsednik Tramp komentarisao je gestikulacije bivšeg kongresmena iz Teksasa Beta O'Rurka, nakon što je O'Rurk objavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2020. godine.

U razgovoru s novinarima u Ovalnom kabinetu Tramp se našalio na račun O'Rurka i njegove izražene gestikulacije tokom izjava koje su prenele TV stanice. "Pa, mislim da dosta maše rukama. Je li on lud ili je to samo način na koji se ponaša?", komentarisao je Tramp, a prenosi AP.

Na pitanje da li mu veća opasnost preti od Beta O'Rurka ili bivšeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena rekao je da je on "spreman za svakoga", prenela je agencija. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva