:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Oktobar 19, 2018   18:24

0

52

Istrage o nestalim bebama mogu da vode samo nadležni organi

Komisija za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju slučajeva nestale dece saopštila je da istrage o tome mogu da vode samo nadležni organi, a ne Vlada Srbije ili njena Komisija što bi, kako se navodi, predstavljalo kršenje zakona i Ustava.

U saopštenju se navodi da Komisija neće uneti u odredbe Poslovnika o radu "nešto što je u suprotnosti sa zakonom i Ustavom".

Ističe se da je Komisija obrazovana da utvrdi da li postoje nepravilnosti u postupanju državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece i da na njih ukaže vladi i Narodnoj skupštini.

Komisija će, kako se napominje, to i učiniti "bez obzira na različite opstrukcije pojedinih članova te Komisije".

U saopštenju se ističe da su neistiniti navodi člana Komisije Radiše Pavlovića o pokušaju predsednice Komisije Jasmine Kiurski da na sednici u četvrtak na usvajanje "podmetne verziju Poslovnika o radu koja nije prošla u vladi".

Pavlović je izjavio za medije da je Kiurski podmetnula članovima na usvajanje drugu verziju poslovnika, a ne onu koja je, kako tvrdi, ranije dogovorena i koja je "prošla" u vladi.

U saopštenju Komisije navodi se da su svi članovi Komisije na samoj sednici u isto vreme dobili predlog Poslovnika koji je, po dogovoru sa prethodnih sednica, bio dužan da pripremi Generalni sekretarijat Vlade Srbije.

"Na samoj sednici svim članovima Komisije dat je predlog Poslovnika. Stoga, ne stoje navodi Pavlovića da je predsednik Kiurski 'podmetnula' i 'poturila' bilo šta", stoji u saopštenju.

Mediji su ranije preneli da je treća sednica Komisije, na kojoj je u četvrtak počela rasprava o usvajanju Poslovnika o radu, prekinuta do daljeg zbog sukoba među članovima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva