:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 20, 2019   11:08

0

178

Makarska, izrešetana kuća bivšeg slovenačkog golmana

Kuća nekadašnjeg slovenačkog golmana Dina Lalića u Makarskoj izrešetana je, pošto se na nju pucalo iz poluautomatske puške dve noći zaredom, piše Slobodna Dalmacija.

Izrešetana kuća u vlasništvu je 44-godišnjeg Dina Laliča i njegova oca, nekadašnjeg golmana slovenačkih fudbalskih klubova Triglav, Rudar i Primorje kao i mlade slovenačke reprezentacije.

Na kuću je pucano dve noći zaredom 11. na 12., kao i 12. na 13. mart, a mecima su probijena stakla prozora, žaluzine, nameštaj unutar kuće.

Kako kaže neimenovani očevidac za Slobodnu Dalmaciju, prvu noć ispaljno šest do sedam hitaca, a drugu oko 12 do 13 metaka.

"Pucali su iz šume udaljene ni pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure 'češljala' teren", dodaje svedok.

Lalić je široj javnosti poznat od pre devet godina zbog učešća u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili nameštanje rezultata utakmica i ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova Kroacija Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Reč je bila o optužbama za nameštanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja nameštanja, kao i za primanje mita.

U akciji je policija u suradnji s njemačkim kolegama uhitila 22 osumnjičenika, među kojima i Lalića koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenskih klubova Admirom Suljićem, a oni su u nagodbi pristali na godinu i po dana zatvora.

Državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na nameštene utakmice.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva