:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 11, 2018   13:13

0

197

SNSD traži zastavu RS i u Parlamentu BiH i Savetu ministara

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je lider član Predsedništva BiH Milorad Dodik, tražiće postavljanje zastava Republike Srpske u prostorijama Parlamentarne skupštine BiH i Saveta ministara BiH.

To je potvrdio poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Košarac smatra da u svim institucijama Bosne i Hercegovine treba da bude vidljiva RS, prenosi RTRS.

Očekuje se da će član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović uskoro otvoriti pitanje isticanja zastave Republike Srpske i da će to posle učiniti i celokupan kadar SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik napustio je 5. decembra sastanak sa delegacijom Saveta za sprovođenja mira, jer na sastanku nije bilo zastave Republike Srpske.

Dodik je kao razlog napuštanja naveo da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje, jer na sastanku nije mogla da bude istaknuta zastava Republike Srpske.

Dan kasnije, Dodik je rekao da Predsedništvo BiH može imati puni kapacitet pod uslovom da na svim sastancima kojima prisustvuje bude istaknuta zastava Republike Srpske, a ako to ne bude učinjeno, neće biti ni sednica Predsedništva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva