:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Oktobar 18, 2018   13:02

0

97

Tužilaštvo pokrenulo postupak povodom pretnji Srđana Noga

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić. Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se ograđuje od izjave poslanika Srđana Noga

"Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki", rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Poslanik Dveri Srđan Nogo je, prema snimku na Jutjubu, rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obešen i Aleksandar Vučić".

Na pretnju Srđana Noga reagovali su predsednik Srbije, premijerka, kao i ministri u Vladi Srbije. 

Obradović se ogradio od izjave Srđana Noga

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se ograđuje od izjave poslanika Srđana Noga, koji je rekao da premijerka Ana Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, "treba da bude obešena istog časa na Terazijama", a pored nje i Aleksandar Vučić.

Obradović je istakao da je Nogo u sredu na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

"Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri", istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.

Međutim, dodao je Obradović, tema migrantske krize je veoma bitna i očekuje odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji.

"To je apsolutno neprihvatljivo i onaj ko misli to da uradi mora krivično da odgovara za ugrožavanje državne bezbednosti", rekao je Obradović.

Ocenio je i da opozicija ne sme da se ponaša isto kao i Srpska napredna stranka i da se ljudi na vlasti nikada nisu izvinili za svakodnevne uvrede političkih protivnika i podizanje društvenih tenzija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva