:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 17, 2024   21:37

0

41

Položeni venci i cveće na spomenik Milici Rakić: Decu vam nismo oprostili

Predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda položili su vence i cveće na spomenik Milici Rakić u Tašmajdanskom parku i na grob u Batajnici, povodom 25 godina od njene smrti tokom NATO agresije, na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Resorni ministar Nikola Selaković kazao je da je Milica Rakić, koja je tada imala tri godine, jedno od 79 dece, koliko ih je stradalo u toku NATO agresije, uz ocenu da je „vrhunac jednog zločina kada se on vrši prema deci“. 

„Zato ne postoji normalan čovek koji može da ostane ravnodušan pred žrtvom jednog malog Alekse, jedne Bojane Tošović ili naše Milice Rakić, koja je postala simbol stradanja našeg naroda u tom bezumnom vremenu 1999. godine, rekao je Selaković.

,,Nikada ne smemo zaboraviti nevine žrtve bombardovanja, naročito ne decu. Decu vam nismo oprostili", poručio je Aleksandar Šapić.

Milica Rakić postala je simbol stradanja, jer je imala samo tri godine kada ju je usmrtila NATO bomba u njenom domu u Batajnici.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva