:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 14, 2019   8:50

0

197

Vučić sa zvaničnikom Forin Ofisa Ričardom Murom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa generalnim direktorom britanskog Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom.

Vučić će se sa Murom sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Pres služba Predsednika. Kako je saopšteno, Mur će u Beogradu imati i odvojene razgovore s premijerkom Anom Brnabić i potpredsednikom vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem. 


Mur u Beograd dolazi iz Prištine, gde je juče razgovarao s predstavnicima prištinskog tima za dijalog i premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem. Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu objavio da je s Murom razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i Zapadnom Balkanu, ali ne i o sto odsto uvećanim taksima na proizvode iz centralne Srbije i BiH. 


Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog Fatmir Ljimaj izjavio je da je s Murom razgovarao o nastavku dijaloga s Beogradom i ukidanju nametnutih taksi. Ljimaj je rekao da je Mur, kao i njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da Priština suspenduje tu meru.

Izvor: T a n j u g

VučićMurbritanski Forin ofis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva