:

:

TV Most

clock

April 25, 2017   12:05

0

144

Institut od nacionalnog značaja

Kako se navodi, Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu od ministrarstva će dobiti podršku i za sticanje statusa institucije od nacionalnog značaja.

Dodaje se da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević tokom posete institutu istakao da je reč o brendu Srbije i važnom izvoznom proizvodu, naglašavajući da je razvoj Instituta veoma važan.

U saopštenju se navodi da je direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Jan Turan govoreći o radu te naučnoistraživačke ustanove, rekao da se ona finansira pre svega posredstvom tržišta, semenske proizvodnje čak 95 odsto, dok ostalih pet odsto čini projektno finansiranje od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pokrajinskog Sektretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Pokrajinski sektretar Zoran Milošević, kako se ističe, kazao je da je rad Insituta za ratarstvo i povrtarstvo putokaz za mnoge, jer oni rade na primenjenim istraživanjima fokusiranim na tržište, i predstavljaju brend sa ogromnim izvovoznim potencijalnom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva