:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

228

PR: Ambasada SAD-a počinje sa obradom zahteva za useljeničke vize


Useljeničke vize su namenjene stranim državljanima koji žele trajno da se nastane u Sjedinjenim Američkim Državama.  Useljenička viza je prvi korak da osoba dobije zakonit stalni boravak (LPR) ili zelenu kartu.  Iako postoje razne vrste useljeničkih viza, većina osoba dobija vize za useljenje na osnovu srodstva ili na osnovu zaposlenja. Da bi se ispunio uslov za dobijanje useljeničke vize, stranog državljanina mora da sponzoriše srodnik koji je američki državljanin, srodnik koji je zakonit stalni stanovnik ili budući poslodavac.Sponzor započinje proces useljenja podnošenjem zahteva u ime stranog državljanina Službi za državljanstvo i imigraciju (USCIS). Podnosilac zahteva se nakon odobrenog zahteva obaveštava o zakazanom datumu za razgovor u Ambasadi SAD-a u inostranstvu. Nakon što je useljenička viza odobrena, sa njom se može useliti u Sjedinjene Američke Države.



Ambasada SAD-a u Prištini očekuje da ponudi dodatne vizne usluge u narednoj godini.




  • Podnosioci zahteva trebalo bi da stignu ne ranije od 15 minuta pre zakazanog termina za razgovor. Velike torbe, laptopovi ili oružje su zabranjeni u Ambasadi.  Da bi olakšali bezbednosni pregled,  podnosioci zahteva bi trebalo da razmisle o tome da ostave elektronske uređaje kod kuće.


  • Pojedinci koji imaju konkretna pitanja u vezi svojih zahteva za useljeničku vizu treba da kontaktiraju Konzularno odeljenje na [email protected].



Više informacija o  procesu podnošenja zahteva za useljeničke vize možete naći na veb-stranici Ambasade ovde:  https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process.html


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva