:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 05, 2023   18:53

0

153

Advokat Vasić: Uhapšen povratnik iz Ljubožde Žarko Zarić, sutra pred sudom u Prištini

Kosovska policija uhapsila je još jednog Srbina - Žarka Zarića iz sela Ljubožde u opštini Istok zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin porotv civilog stanovništva na Kosovu, u periodu od 1998. do 1999. godine, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov branilac, advokat Dejan A. Vasić.

Zarić je uhapšen danas u svojoj kući u selu Ljubožde, gde od 2017. godine živi kao povratnik, rekao je Vasić.

"Zarić će sutra u 10 sati biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini koji će odlučivati o meri sudskog pritvora. Ja ću tokom dana posetiti pritvorenog Zarića", rekao je Vasić.

Podseća da je ovo drugi povratnik u opštini Istok koji je uhapšen i osumnjičen za isto delo.

"Nedavno je pod istim sumnjama priveden i Gavrilo Milosavljević. Simptomatično je da su u poslednjih 11 privođenja - osumnjičeni prijavljeni na dan hapšenja", rekao je Vasić.

Iz Kosovske policije ranije je saopšteno da je Ž.Z. tokom rata na Kosovu, u periodu od 1998. do 1999. godine, radio kao komandir podstanice policije u selu Rakoš u opštini Istok.

Ovo je drugo hapšenje na Kosovu za navodni ratni zločin u Istoku, nakon što je sinoć na prelazu Merdare uhapšen Momir Pantić, kojem se na teret stavlja komandna odgovornost za događaje koji su se desili tokom rata na Kosovu 1999. godine, u toj opštini.

Izvor: Kosovo Onlajn

Dejan VasićŽarko ZarićIstokhapšenje

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva