:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   17:03

0

19

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika

Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

IPŽ je odlučio da na listama stranaka overi samo kandidate koji ispunjavaju zakonske uslove, odnosno nisu osuđivani. Takođe, osuđivani kandidati ne mogu biti zamenjeni drugima.

Tako su prema odluci IPŽ-a, sa spiskova kandidata izbrisani Aljbin Kurti i još četiri kandidata pokreta Samoopredeljenje.

U odluci se navodi da Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadžiu, Ljiburn Aljiu, Bajram Mavrići i Labinote Demi-Murtezi ne mogu biti zamenjeni drugim kandidatima.

Slična odluka donosi se i na nekolicinu kandidata Socijaldemokratske inicijative Fatmira Ljimaja.

Odluka IPŽ-a je druga instanca odlučivanja a kojoj su se stranke žalile pošto im Centralna izborna komisija nije dozvilila učešće na izborima sa osuđivanim kandidatima.

Sledeća instanca je Vrhovni sud, kojem stranke mogu da podnesu žalbe u roku od 24 sata. Vrhovni sud ima tri dana da odluči. Proces verifikacije kandidata treba da bude završen do 31. januara.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?