:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2022   22:09

0

40

Ambasada SAD: Lideri u CG da izbegavaju zapaljivu retoriku

Američka ambasada u Podgorici pozvala je političke lidere u Crnoj Gori da izbegavaju "zapaljivu" nacionalističku retoriku i da rade zajedno "na putu napred" za zemlju.

Na pitanje Glasa Amerike da li su Sjedinjene Države zabrinute da bi, u svetlu svakodnevnih protesta i rasta političkih i etničkih tenzija, nestabilnost u Crnoj Gori mogla dodatno da se pogorša, iz Ambasade je poručeno da "pažljivo prate situaciju u Crnoj Gori, ali da put napred moraju da utvrde njeni izabrani lideri kroz dijalog i u skladu sa demokratskim procesima".

"Pozivamo političke lidere da se izdignu iznad identitetske politike, izbegavaju zapaljivu nacionalističku retoriku i rade zajedno u interesu javnosti, da bi ponudili konstruktivan, produktivan put napred za crnogorski narod", navedeno je iz Ambasade za Glas Amerike.

Takođe je ponovljen stav da će SAD sarađivati "sa bilo kojom demokratski formiranom vladom koja osigurava napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, što obuhvata ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, jačanje članstva u NATO-u i davanje podrške zajedničkim vrednostima".

Iz američke ambasade u Podgorici Glasu Amerike je saopšteno i da u ovom trenutku nema planova za posetu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara Crnoj Gori, kako su to ranije najavljivali crnogorski mediji.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraAmbasada SAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva