:

:

TV Most

clock

Oktobar 28, 2019   16:24

0

35

Ana Brnabić na samitu u Atini EU - Arapski svet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učeštvovaće u utorak, 29. oktobra, u Atini, 4. samitu „EU-Arab World Summit“.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Ana Brnabić će se u Atini sastati odvojeno i s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakise som i s predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

Četvrti samit EU-Arab pod nazivom "Strateško partnerstvo“ okupiće političke i poslovne lidere evro-mediteranskog prostora kako bi razgovarali o regionalnim ekonomskim i bezbednosnim izazovima.

Samit će se fokusirati na teme ekonomske saradnje i investicija, pre svega u oblastima energetike, infrastrukture, inovacija, tehnologije, i zdravstvene zaštite.

Premijerka Brnabić govoriće na otvaranju Samita na temu „Evropa i Arapski svet: tranzicija i geopolitika“, zajedno s predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom, premijerima Grčke, Hrvatske i Albanije, Kirijakosom Micotakisom, Andrejem Plenkovićem i Edijem Ramom. kaže se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, jačanje saradnje Evrope i arapskog sveta, posebno u oblastima ekonomije i diplomatije, danas je ključno za očuvanje i unapređenje regionalne i globalne stabilnosti, a učešće na samitu Brnabićeve izražava opredeljenost Srbije da ima aktivniju ulogu u stabilizaciji prilika u evro-mediteranskom prostoru i da jača političke, bezbednosne i ekonomske veze sa partnerima iz arapskog sveta.

Izvor: Танјуг

Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva