:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2019   21:49

0

116

Ansambl "Venac" vodi decu sa KiM na more

Ansambl "Venac", kao ustanova Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u saradnji i pokroviteljstvom Mitropolije Crnogorsko-primorske vodi 70 dece sa Kosova i Metohije na letovanje u Crnu Goru, u Kotor.

Ansambl Venac, kao ustanova Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u saradnji i pokroviteljstvom Mitropolije Crnogorsko-primorske vodi 70 dece sa Kosova i Metohije na letovanje u Crnu Goru, tačnije u Kotor, u periodu od 15-31.08.2019.

"Venac je dobio poziv da vodi svoju decu iz pet Venčevih Dečijih ansambala na letovanje i Dečiji festival na Cetinju, ali kao direktor samoinicijativno sam donela odluku da priključim decu koja nisu iz Venca a iz socijalnih kategorija su. To su deca iz porodica koja su socijalno ugrožena, deca koja nikad nisu bila na more, ali pre svega prednost su imala deca bez roditelja ili deca sa jednim roditeljem ili deca sa hroničnim oboljenjem", kaže direktorka "Venca" Snešana Jovanović.

Već mesec dana se radi na organizaciji ovog letovanja i strogo se vodilo računa da se ispoštuju kriterijumi za odabir dece za letovanje.

Letovanje se organizuje u dve grupe, prva grupa će putovati 15.08.2019. a druga 23.08.2019. Obe grupe će brojati po 35 dece i 5 vodiča.

Napravljen je spisak dece za prvu grupu, i proveren,  i tu je većina dece koja nisu članovi "Venca" a iz socijalnih kategorija su. Inače, grupu čine troje dece Petrović iz Gračanice bez roditelja, troje dece Đorđević iz Gračanice iz porodice samohranog roditelja (porodica živi u crkvenoj kući), troje dece Stević iz Gračanice (Romi iz kontejnerskog naselja) koja su takođe iz porodice samohranog roditelja, dvoje dece Stojanović iz Gračanice.

"Uključili smo i troje dece iz porodice Ristić iz sela Bratilovce kod K.Kamenice čiji su roditelji bolesni i starateljstvo nad njima sada ima njihov stric. Ovoj porodici Ristić humanitarna  organizacija "Srbi za Srbe" gradi kuću, a mi letovanjem želimo da doprinesemo bar nekako ovoj porodici",kaže Snežana Jovanović.  

Porodici Ristić će 15.08. humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" uručiti ključeve kuće, a istog dana u večernjim satima Venac ih vodi na more.

"Takođe, uključili smo i 11 dece iz Orahovca, i to decu koja su iz socijalno ugroženih porodica ili deca koja nikad nisu išla na more, ili deca iz porodica koja ove godine nisu mogla da priušte odlazak na more",kaže direktorka "Venca".

Ovu humanitarnu akciju pomoći će u prevozu agencija za prevoz iz Gračanice "Kimko" koja će voziti besplatno. Naravno, podrška i pomoć je pristigla i od Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske koja je platila deo troškova za gorivo za prevoz, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva