:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2022   16:55

0

111

AO: Monfis zaustavio Kecmanovića, Šapovalov eliminisao Zvereva, Nadal siguran

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Francuza Gaela Monfisa sa 0:3 (5:7; 6:7/4:7/ 3:6) u osmini finala turnira u Melburnu. U borbi za polufinale Monfis će se sresti sa pobednikom meča u kon se sastaju Karenjo Busta i Beretini.

U izuzetno ravnopravnom i dugom nadmetanjusa Gaelom Monfisom, trostruko bolje plasiranim teniserom na svetskoj listi, Miomir Kecmanović je uprkos porazu odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Iako krajnji rezultat to ne odražava, u duelu koji je trajao duže od dva i po sata odlučivale su nijanse, naročito u završnicama prva dva seta.

Monfis je do osvajanja prvog seta došao brejkom u samoj završnici, a slična situacija se ponovila i taj brejku drugog seta.

Tek u trećen setu Krajinović nije uspeo da pruži ravnopravan otpor dvadesetom teniseru na svetskoj listi i Francuz je izborio plasman među osam najboljih tenisera na turniru.

Kecmanović: Fenomenalna sedmica, dao sam sve od sebe

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je da je zadovoljan svojim nastupom na Australijan openu.

"Nije bilo lako, Monfis je igrao veoma dobro tokom celog meča. Nije mi pružio mnogo šansi, ali dao sam sve od sebe. Nažalost, nije bilo dovoljno", rekao je Kecmanović posle meča.

Sam plasman u osminu finala Australijan open bio je najbolji rezultat koji je Kecmanović napravio na nekom gren slemu u karijeri.

"Fenomenalna sedmica za mene, postigao sam nešto što do sada nisam. Neke stvari sam pokazao na terenu koje pre nisam i to me čini presrećnim. Radili na promenama kako bih bio bolji igrač. Danas je Monfis bio bolji kada se lomilo, išlo je na njegovu stranu. Trenutno sam premoren, ali zadovoljan sam igrom. Ne mogu da budem ljut na sebe", poručio je Kecmanović.

Monfis: Srbi su mi pomogli

Francuski teniser Gael Monfis rekao je da su mu Srbi pomogli protiv Kecmanovića.  Na tribinama u Melburnu bio je veliki broj srpskih navijača, što je na kraju pomoglo Monfisu.

"Imao sam pomoć Srba, koji su navijali protiv mene. To me je uzbudilo. Pričali su mnogo, vikali su, to mi je pomoglo. To je bila dobra motivacija za mene: 'Evo vam, hajde sada, da vas čujem sada!'. To je neko uzbuđenje koje vas opusti. To mi je bilo potrebno. Hvala Srbima. Volim takve čarke, ali treba biti pažljiv",rekao je Monfis.

Beretini zakazao duel sa Monfisom

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Beretini je u osmini finala savladao Pabla Karenja Bustu 3-0 u setovima.

Po setovima bilo je 7:5, 7:6 (7:4), 6:4. Meč je trajao dva sata i 24 minuta.

Šapovalov eliminisao Zvereva

Nemački teniser Aleksandar Zverev završio je nastup na Australijan openu, pošto je danas u osmini finala izgubio od Kanađanjna Denisa Šapovalova sa 3:0 u setovima - 6:3, 7:6 (7-5), 6:3.

Šapovalov je izbacio trećeg igrača i plasirao se u prvo četvrtfinale nekog gren slema u karijeri, a meč je trajao dva sata i 24 minuta.

Došao sam po titulu i prvo mesto, ovo je užas, izjavio je danas nemački teniser Aleksandar Zverev.

"Došao sam sa ciljem da osvojim titulu i da budem broj 1, ali nisam uspeo, moram mnogo bolje. Ne zasluuzujem ništa, ni titulu ni prvo mesto, ako budem igrao ovako", kazao je treći igrač sveta posle meča.

"Denis je očigledno odigrao dobar meč. Nisam očekivao da ovako dobro odigra, zaslužio je pobedu jer je bio sjajan, ali iskreno, ja sam morao bolje", rekao je Zverev.

"Šta sam uradio danas na terenu je bilo užasno, moj najgori meč od Vimbldona prošle godine. Bio sam loš cele nedelje, samo sam protiv Milmana dobro odigrao. Nije mi pomoglo što sam uglavnom igrao preko dana, pa sada uveče, ali to nije izgovor", kazao je nemački teniser.

Nadal eliminisao Manarina za plasman u četvrtfinale

Peti teniser sveta Rafael Nadal savladao je Francuza Adriana Manarina sa 3:0 (7:6/16:14/,6:2,6:2) i plasirao se u četvrtfinale Australia open turnira. Suparnik u borbi za plasman u polufinale biće mu  Šapovalov.

Trenutno 69. igrač na listi Adrian Manarino je uspeo da pruži ravnopravan otpor Nadalu samo tokom prvog seta koji je Španac na kraju osvojio u taj brejku.

U nastavku nije bilo dileme o ishodu meča jer je Rafael Nadal suvereno zavladao terenom i gotovo rutinski dobio naredna dva gema za konačnu pobedu posle dva sata i 43 minuta igre.

Izvor: T a n j u g, RTS, B92

Australija opentenis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva