:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 03, 2020   8:23

0

373

Arlov: Podrška humanoj akciji Saveza Srba iz Slovenije

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske pridružio se velikoj humanitarnoj akciji Saveza Srba Slovenije "Podrži heroja", za pomoć zdravstvenim radnicima i nabavku zdravstvene opreme za Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju.

„Da nas muka spaja i pokreće srpsku svijest, slogu i zajednički duh srpskog naroda u dijaspori, Srbiji, Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji u ovim teškim vremenima i pošasti koja se zove virus Korona, a koja je snašla celi svijet, pokazuje i Savez Srba Slovenije koji je sada snašao snage i volje da pokrene pomoć i humanitarnu akciju „Podrži heroje” za zdravstvo i prikupi pomoć za neophodnu zdravstvenu opremu za Srbiju,  Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku i Sloveniju”, kaže predsednik Odbora Milorad Arlov i dodaje da akciju podržava Savez Srba iz Italije i Francuske i šira srpska dijaspora i udruženja iz drugih država u Evropi i svetu.

Arlov navodi da su u više telefonskih razgovora i kontakata sa Vladimirom Kokanovićem, članom IO Saveza Srba Slovenije i koordinatorom akcije “Podrži heroje” dogovorene i predložene mogućnosti za čvršću saradnju.

“Kad ova pošast prođe,  verujem da će Savez Srba iz Slovenije, a i ostali savezi Srba iz dijaspore po svojim mogućnostima podržati veliki projekat našeg Odbora, izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Veliko hvala za Srbe u Sloveniji i cijeloj dijaspori koja se odazove na ovaj poziv i neka uvek srpski zajednički duh ostane, u dobru i u zlu!”, poručuje Arlov.

Savez Srba Slovenije zajedno sa Nacionalnim savetom Slovenaca Srbije, po proglašenju pandemije, pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom „Podrži heroje!“, osetivši  potrebu i dužnost da se organizuje pomoć za sva tri zdravstvena sistema, država i entiteta koji čine njegovo vezivno tkivo: Sloveniju, Srbiju i Republiku Srpsku. U humanoj akciji, Savezu Srba Slovenije pridružila su se udruženja Srba iz Francuske, Italije i Republike Srpske.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva