:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Oktobar 07, 2021   13:50

0

170

“Avenija” predstavila projekat “EPR – žene to mogu”

Projekat ” Efikasna proizvodnja rukotvorina – žene to mogu” Udruženja poslovnih žena “Avenija” realizovaće se u narednih šest meseci, a njegov prevashodni cilj je da ženskim udruženjima i organizacijama omogući da njihovi proizvodi lakše pronađu svoje mesto na tržištu, a samim tim i doprinesu uslovima života u sredinama u kojima one deluju, rečeno je na konferenciji za medije ovog udruženja koja je održana u Gračanici.

Gordana Đorić, predsednica Udruženja žena “Avenija”, istakla je da je da je ovo još jedna mogućnost za članice udruženja da usavrše proizvodnju, plasiranje proizvoda, kao i da zaposle sebe pa čak i osobe iz njihovog okruženja.

“Još jedna priika da se naše članice upoznaju sa proizvodnjom i plasiranjem svojih proizvoda putem internet kataloga i sajta i kako da bolje zarade i, na kraju, da sebi omoguće samozapošljavanje, kao i članovima svoje porodice ili nekome iz svog okruženja. To je i cilj naše organizacije”, istakla je Gordana Đorić.

“Naša očekivanja su da žene, koje će učestvovati u ovom projektu, iz njega izađu jače, da pokažu nešto novo, da pokažu šta sve mogu i umeju, i da ostvare neki prihod za sebe i svoju porodicu. Imamo dovoljan broj žena, a ovo je prvi projekat te vrste. Trudimo se ovo bude međuetnički projekat, da se sprovodi kroz generacijsku saradnju i da  dođe do umrežavanja”,  rekla je Milena Lazić, menadžer ovog projekta.

Projekat Udruženja poslovnih žena “Avenija”, “Efikasna proizvodnjaa rukotvorina – žene to mogu” je deo finansijskog granta “Kulturno nasleđe kao pokretač dijaloga među zajednicama” koji sprovodi Misija UNDP na Kosovu i kancelarija Evropske Unije u Prištini.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaUdruženje "Avenija"“EPR – žene to mogu”
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva