:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Avgust 23, 2023   23:47

0

136

Bajden: Nisam iznenađen izveštajima o mogućoj pogibiji Prigožina

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izjavio je danas da nije iznenađen izveštajima da je šef ruske paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin možda poginuo u avionskoj nesreći, dodajući da se u Rusiji ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Vladimir Putin.

"Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome", rekao je Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters.

Vođa ruske paravojne grupe Vagner Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu koji se danas srušio severno od Moskve, potvrdila je nešto ranije ruska civilna avijacija Rosaviacia.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, dodaje britanska agencija.

Savetnik Bele kuće u junu razgovarao sa visokim ruskim zvaničnikom o Prigožinu

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan potvrdio je da je u junu ove godine razgovarao sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladimira Putina o vođi paravojne organizacije Vagner Jevgeniju Prigožinu, koji je, prema navodima zvanične Moskve, danas poginuo u avionskoj nesreći, preneo je njujorški dnevnik Vol strit džurnal pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

List navodi da je nakon neuspele oružane pobune Vagnera protiv ruskog vojnog vrha, Salivan razgovarao sa Jurijem Ušakovom, bivšim ruski izaslanikom u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Svrha tih razgovora bila je da se dokaže da Sjedinjene Američke Države nisu bile umešane u pobunu Vagnera, kao i da su SAD taj događaj smatrale unutrašnjim pitanjem Ruske Federacije, preneo je njujorški dnevnik.

Izvor: T a n j u g

Džozef BajdenPrigožinVladimir Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva