:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 30, 2023   9:16

0

72

Blinken: Dodik na autoritarnom putu Putina

Američki državni sekretar Entoni Blinken komentarisao je situaciju u Bosni i Hercegovini i ocenio da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na autoritarnom putu predsednika Rusije Vladimira Putina.

"Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsednika Putina. Stejt department, kojeg zastupa ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju", napisao je Blinken na Tviteru.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je Blinken izneo "netačne ocene stanja, ali i kvalifikacije o političkim zvaničnicima i funkcionerima Republike Srpske".

"Neizbalansiran pristup zvaničnika SAD prema BiH, koji je demonstrirao i Blinken, predstavlja deo problema, a ne rešenja za ovu zemlju", istakla je sinoć Cvijanovićeva za Srnu upitana da prokomentariše Blinkenovu izjavu.

Galama se očito, kaže ona, digla oko zakona koji će usvajati Narodna skupština Republike Srpske, ali je nejasno "otkud predsednik Putin u toj priči, kada ona podrazumeva da će ti zakoni biti kopija onih koji postoje u mnogim zemljama EU, ali i u samoj SAD".

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva