:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2023   8:57

0

89

Borelj: EU osuđuje napad Hamasa na Izrael, terorizam i nasilje ništa ne rešavaju

Evropska unija sa velikom zabrinutošću prati vesti koje dolaze iz Izraela i nedvosmisleno osuđuje napade Hamasa, saopštio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

"Ovo užasno nasilje mora odmah prestati. Terorizam i nasilje ništa ne rešavaju. EU izražava solidarnost sa Izraelom u ovim teškim trenucima", napisao je Borelj na platformi X (Tviter).

Hamas je ranije preuzeo odgovornost za raketni napad i upad koji je izveden jutros na teritoriju južnog i centralnog Izraela iz Pojasa Gaze, u kojem je, kako prenose izraelski mediji, najmanje pet ljudi poginulo a 100 ranjeno.

Mohamed Deif, visoki vojni komandant Hamasa, najavio je početak operacije u prenosu na Hamasovim medijima, pozivajući sve Palestince da se bore, prenosi Rojters.

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula operaciju „Gvozdeni mačevi” kao odgovor na iznenadni jutrošnji napad Hamasa

Izraelske odbrambene snage sa desetinama borbenih aviona izvode napade na lokacije koje pripadaju militantnoj organizaciji Hamas u Pojasu Gaze, navodi se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

BoreljIzraelEUHamas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva