:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 21, 2024   13:13

0

70

Brnabić: Do 2025. svako mesto u Srbiji treba da bude priključeno na brzi internet

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas prilikom obilaska Osnovne škole "Despot Stefan Veliki" u selu Lomnica kod Despotovca da je izuzetno važno da do kraja 2025. godine svako selo i svako mesto u Srbiji bude prikačeno na brz, kvalitetan i pouzdan internet ili da imaju opciju da se priključe.

Brnabić je, povodom donacije IT opreme u isturenom odeljenju osnovne škole "Despot Stefan Veliki“, u okviru Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije, naglasila da je pristup internetu veoma važan kako bi se ljudi vraćali u Srbiju i kako bi ostajali u manjim mestima. 

"Važno da pokažemo da ne postoje ni gradovi, ni opštine, koje su prvog i drugog reda, manje važna mesta. Svako mesto i selo u Srbiji je važno ukoliko želimo da imamo pobedničku Srbiju u kojoj ostaju i vraćaju se ljudi. Najlepša vest koju sam danas čula je da je ova škola dobila osam novih učenika čiji su se roditelji vratili u Depostovac iz Švajcarske, Nemačke. Želimo da se vraćaju i da imaju iste uslove kao u najnaprednijim zemljama u EU", poručila je Brnabić. 

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićITbrzi internet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva