:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 07, 2019   18:08

0

49

Brnabić i Koler o saradnji Srbije i Međunarodne organizacije rada

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa direktorom Međunarodne organizacije rada za Evropu i Centralnu Aziju Hajncom Kolerom o konkretnoj saradnji Srbije sa ovom organizacijom i implementaciji Programa dostojanstvenog rada za period od 2019. do 2022.

Brnabić je objasnila da Vlada Srbije radi na reformama u sektoru obrazovanja, kao i prekvalifikacijama nezaposlenih u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kako bi se pratile potrebe tržišta i smanjila nezaposlenost u zemlji.

Ona je ukazala na to da je projekcija potreba za kadrovima na početnim pozicijama u IKT sektoru oko 3.000 ljudi godišnje, ali da se sva uložena sredstva u njihovo obrazovanje i prekvalifikaciju vraćaju kroz poreze i doprinose poslodavaca u budžet Srbije za manje od godinu dana.

Direktor MOR za Evropu i Centralnu Aziju pohvalio je napore koje premijerka lično ulaže u trasformaciju Srbije kao lidera u oblasti digitalne ekonomije i digitalne infrastrukture u regionu.

On je istakao da je digitalizacija velika šansa za Srbiju i premijerki uputio poziv za učešće na konferenciji, koju MOR organizuje povodom stogodišnjice osnivanja u Ženevi u junu ove godine, kako bi druge zemlje učesnice imale priliku da se upoznaju sa pozitivnim efektima u ovoj oblasti.

Izvor: Танјуг

Ana Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva