:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2023   15:21

0

102

Brnabić na Bledskom strateškom forumu sa liderima iz regiona

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas na Bledskom strateškom forumu sa liderima iz regiona Zapadnog Balkana, a panelu prisustvuje i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Premijerku Brnabić je prethodno, u Kongresnoj dvorani Bled, dočekala ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

U Sloveniji je danas počeo Bledski strateški forum, koji se ove godine organizuje pod sloganom "Solidarnost za globalnu bezbednost".

Na dvodnevnom skupu je najavljeno i učešće i specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, navedeno je na sajtu Bledskog foruma.

Forum je vodeća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Održava se svake godine krajem leta u alpskom okruženju Bledskog jezera u Sloveniji.

Premijerka Brnabić je u nedelju uveče prisustvovala večeri koju je priredio slovenački premijer Robert Golob uoči početka Strateškog foruma na Bledu.

"Drago mi je da vidim predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i što ću razgovarati sa partnerima iz regiona", navela je Brnabić na Instagramu.

Večeri su, pored Brnabićeve i Goloba, prisustvovali i premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski i premijer Albanije Edi Rama.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

BrnabićBledski strateški forumZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva