:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2020   21:53

0

172

Brnabić: Nema stranke i čoveka sa tolikom podrškom, ali i spremnošću da podele vlast

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u emisiji Hit tvit da će sutra u 17 časova biti održana sednica SNS na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića.

Brnabić je rekla da je nesumnjivo da će na sutrašnjoj sednici glavna tema biti sastav nove Vlade i dodala da ne zna da li će predsednik Vučić imena novih članova saopštiti 5. oktobra.

- Mi sutra u 17 časova imamo sastanak stranke, na inicijativu predsednika Vučića. Još uvek ne znam koje su teme ali verujem da će glavna stvar biti formiranje vlade - rekla je premijerka Srbije.

Ona je dodala da opozicioni mediji "masno slažu" i onda te laži nastavljaju.

- Jedan od primera je bio Ranko Panić koji je rekao da će Krizni štab od 1. oktobra uvesti vanredno stanje - kazala je Brnabić i dodala da oni na svoju laž pozivaju i sagovornike i da to postane istina ukoliko se ne reaguje na vreme.

- To su te matrice laži, laži, laži i izmišljanja... Veliki kompliment za nas je da oni ne napadaju ništa od rezultata - dodala je predsednica Vlade.

- Aleksandar Vučić i SNS su unikatni jer nema stranke i čoveka sa tolikom podrškom, ali i spremnošću da vlast podele - rekla je Brnabić.

Dr Darija Kisić Tepavčević je povodom naslova u medijima rekla da se o tome da ona bude novi ministar zdravlja nije pričalo.

"Imamo odgovor na albanske provokacije"

Brnabić je na pitanje da li imamo odgovor na provokacije albanske strane, rekla da imamo, ali da on nije jednostavan.

Dodala je da je Aleksandar Vučić predano radio na tome da velike sile promene mišljenje o kosovskom pitanju i da ga ponovo pokrene, kao i da je spreman da ne krije teške odluke i obrazloži ih.

- On je šahovski postavljao stvari na svoje mesto... Tako da je meni prva velika razlika napravljena formiranjem Srpske liste, a to je značilo jedinstvo srpskog naroda na KiM. Prvi put kada smo videli jedinstvo, videli ste nervozu u redovima Albanaca na KiM i onda je Aleksandar Vučić radio na tome, i bar dve godine nismo čuli termin "Dve strane". Izbaciti takve termine iz svetske politike je skoro nemoguće, a to je Aleksandar Vučić uspeo - istakla je Brnabić.

Dr Tepavčević je istakla da iz raznih segmenata života svi znamo da konflikti nikada ne prolaze sami, i da svi zamrznuti konlfikti uglavnom završe na isti način, a primer za to je i Nagorno-Karabah.

- Termin zaleđenog konflikta i nas boli, ali mi smo ti koji smo spremni na kompromis - navela je Kisić Tepavčević.

Izvor: Blic

BrnabićSNSVučićnova vlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva