:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 18, 2019   11:55

0

134

Brnabić: Nisam videla da su protesti uzdrmali vlast

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da protesti nisu uzdrmali vlast i da ne postoji nikakva nervoza u vezi sa tim.

Nisam videla da je vlast uzdrmana i ne postoji nervoza. To je manjina okupljena oko Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, rekla je premijerka na TV Prva povodom protesta dela opozicije proteklog vikenda.

Navela je da je ta manjina svim ostalim građanima koji su učestvovali u protestima uskratila pravo da protestuju mirno, te da Obradović ne želi ljudima da dozvoli to demokratsko pravo.

"To pravo im garantuje vlast. Predsednik Republike je govorio da svako ima pravo u demokratskoj zemlji da se ne slaže sa nama i ima pravo na proteste", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je Srbija zemlja pristojnih i tolerantnih ljudi i nije zemlja nasilja.

"Jedna manjina pokazala je svetu Srbiju na drugačiji način. To nije uspelo zbog jake države i institucija i zbog građana koji su protiv ovakvog čina", rekla je Brnabić povodom protesta proteklog vikenda.

“Zbog protesta, propustili šansu da pričamo o pogrom”

Zbog jučerašnjeg protesta na ulicama Beograda, Srbija je propustila šansu da svet podseti na pogrom Srba na Kosovu i Metohiji, koji se dogodio 17. marta 2004. godine, kada je proterano više od 4.000 Srba, a uništeno oko 35 kulturnih i verskih objekti našeg naroda, izjavile je premijerka Ana Brnabić.

"Ako postoji za mene jedna stvar koja mi je ostavila jako gorak ukus, osim toga što smo na ulicama Beograda videli vandalizam od strane manjine, to je što smo propustili da podsetimo ceo svet da je na jučerašnji dan pre 15 godina pokušano etničko čišćenje Srba na KiM", rekla je Brnabić za TV Prva.

Kaže da nismo podsetili svet da je tog dana uništena ne samo srpska, već i svetska kulturna baština pod zaštitom UNESKO-a, da je od 1999. sa KiM proterano vise od 250.000 Srba, kao i da je to teritorija sa najmanjim brojem povratnika u celom svetu.

Premijerka je navela da prema najnovijim podacima 95 odsto Srba na KiM živi u strahu, a da, umesto da se o tome priča, priča se o nasilju na ulicama Beograda.

„Zahvaljujući tome što su uradili lideri SzS mi smo propustili ogromnu šansu da govorimo o pogromu. Oni su odlučili da na 15-godišnjicu obeležavanja pogroma Srba na KiM naprave incident zbog koga niko nije pričao o pogromu”, rekla je premijerka.

Izvor: Танјуг

Ana Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva