:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2021   15:19

0

91

Brnabić: SNS kontinuirano ulaže u zaštitu životne sredine

U okviru akcije "Zasadi drvo", danas je drvo javora na šetalištu u naselju Borča posadila poverenica Gradskog odbora Beograd i članica Predsedništva SNS, Ana Brnabić, koja je poručila da je SNS prva stranka u Srbiji koja kontinuirano ulaže u zaštitu životne sredine.

Povodom današnje akcije na ovom šetalištu na opštini Palilula, aktivisti SNS u organizaciji Gradskog odbora Beograd posadilo je 50 stabala javora.

Brnabić je rekla da je nedelja dan kada može da se posveti stranačkim aktivnostima i istakla da je Borču posetila nakon što je završila sa aktivnostima u Opštinskom odboru Rakovica.

"Danas sam došla u Borču da sa našim članovima i aktivistima u Opštinskom odboru Palilula uradimo akciju važznu za sve Beograđane i čitav nas grad i vazduh, a to je sadnja drveća", rekla je Brnabić.

Istakla je da iako mnoge stranke pričaju o zaštiti životne sredine, SNS je prva koja je na ozbiljan način počela da se bavi tim sektorom i dodala da je od 2014. kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade, počeo da se izdvaja novac za filtere za odsumporavanje na termoelektranama u Srbiji.

Prema njenim rečima, do sada je uloženo više od 600 miliona evra na postrojenja za odsumporavanje u svim termoelektranama širom zemlje.

Brnabić je navela da je od početka mandata ove vlade iz Budzeta izdvojeno preko 100 miliona dinara za preko 150.000 sadnica u 38 lokalnih samouprava širom Srbije.

"To je inicijativa koja dolazi od ministarke Irene Vujović koja je članica SNS, a Vlada koju predvodim, a čiji je stožer ova stranka je prva Vlada ikada u Srbiji, koja je jedan od tr ključna prioriteta stavila zaštitu i unapređenje životne sredine", rekla je Brnabić i istakla da se ovakvi projekti realizuju i na stranačkom nivou.

Podsetila je da je povodom obeležavanja 13 godina postojanja Srpske napredne stranke simbolično zasađeno 13 stabala javora u parku Mira i prijateljstva u Beogradu i navela da je to deo agende za koju se zalaže njena stranka.

Aktivisti i članovi Gradskog odbora i gradskih opština su, kazala je Brnabić, u sklopu akcije "Zasadi drvo" zasadili 404 sadnice.

"Ovo je samo početak i u kampanji ćemo se svakako truditi da radimo stvari koje su dobre za naš grad i sve naše građane, jer to je naša odgovornost i naša politika", poručila je Brnabić, koja je i predsednica vlade.

Osvrnula se na to da je Vlada uvela i sistem elektronske uprave, kojim se štedi papir, a samim tim, kako je rekla, spasava se i drveće i voda i električna energija.

Podsetila je da smo od 1. juna 2017, kada je uvedena automatska razmena podataka između državnih organa, uštedeli 270 miliona kilograma papira, što je oko 26.000 stabala drveća.

Najavila je da je u planu promocija sajta "Greengov.rs"(Zelena vlada), gde će imati kaunter brojač koliko je stabala, vode i struje spaseno zahvaljujući tome što je, kako kaže, Srbija danas jedan od lidera u elektronskoj upravi.

Izvor: Танјуг

BrnabićSNS"Zasadi drvo"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva