:

:

TV Most

clock

April 19, 2024   14:44

0

91

Članovi porodica traže nastavak rasvetljavanja sudbine nestalih osoba na KiM

Povodom obeležavanja 27. aprila Dana nestalih, u Prištini su se sastali predstavnici Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Beograda i Prištine. Sa skupa su upućeni zahtevi i preporuke nadležnima da se nastavi sa procesom pronalaženja nestalih i kidnapovanih koji je poslednjih godina skoro u potpunosti zapostavljen.

“Tu smo da još jednom pošaljemo apel, da molimo, da tražimo da zahtevamo da se uzmu u pamet svi oni od kojih rešavanje pitanja nestalih zavisi. Kako sada ide trebaće još stotine godina da se još 1600 nestalih ljudi eshumira i identifikuje", rekla je Gordana Đikanović, predsednica Udruženja porodica nestalih „Kosovski stradalnici“.

„Dolazi 2. maj kada je potpisano da su se dogovorili u Briselu, da će nam dat neki odgovor, na žalost ni jedan korak nema od toga, od takoreći te godine. Mi ćemo danas na neki način još jednom podsetimo one ljude koji su se zaista uspavali ili su samo ušli u politiku, a nikako ispunili ono što su obećali da bude", rekao je Bajran Ćerkinaj, predsednik resurnog Centra za nestale u Prištini.

Predstavnici Udruženja porodica nestalih uputili su i zahtev da se hitno odblokira radna grupa Beograda i Prištine koja je osnovana pri Međunarodnom komitetu Crvenog krsta, kako bi bile nastavljene aktivnosti na rasvetljavanju sudbine svih stradalnika. Ovom prilikom predstavljena je i zajednička publikacija na srpskom i albanskom pod nazivom “Ista nam je bol”.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva