:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 25, 2023   16:25

0

45

Crna Gora: Broj birača za 1.445 veći nego u prvom krugu izbora

Broj birača u biračkom spisku Crne Gore na dan 24. mart 2023. godine je 543.599, što je 1.445 više nego u spisku po kome je održan prvi krug predsedničkih izbora 19. marta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mestu prebivališta, ističe se u saopštenju.

U biračkom spisku koji je važio u vreme izbora 19. marta bilo je 542.154 građana, podsećaju ,,Vijesti".

U drugi krug koji će se održati 2. aprila plasirali su se aktuelni predsednik Crne Gore i kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović.

MUP je saopštio da uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima područnih jedinica i filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP, svakim radnim danom u terminu od osam do 14 časova, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu, osim u Područnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance Podgorica, gde se uvid u birački spisak, na prethodno naveden način može ostvariti u periodu od osam do 17 časova.

Birači koji poseduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva