:

:

TV Most

clock

April 30, 2020   8:29

0

183

Crna Gora pokreće svoj turizam

Dok još širom sveta zbog pandemije korona virusa postoje upozorenja za putovanja bez konkretnog datuma za mogućnost ponovnog slobodnog putovanja, jedna zemlja – Crna Gora, pokreće svoj turizam, piše nemački dnevnik "Bild".

Crna Gora pokreće svoju turističku infrastrukturu i čak navodi konkretan datum od kada će biti spremno za prijem turista navodi list.

Od 4. maja većina radnji u Crnoj Gori ponovo će raditi, uz obavezu nošenja zaštitnih maski u prostorijama, a hoteli i restorani radiće od 18. maja, prenosi "Bild" najavu Vlade Crne Gore.

"U ovo vreme velike nesigurnosti zbog pandemije je Crna Gora, prema analizama svetskih zdravstvenih eksperata jedna od najdelotvornijih zemalja i postiže dobre rezultate u borbi protiv epidemije", naglasila je Željka Radak Kukavičić direktorka Turističke organizacije Crne Gore.

Ona je nemačkom listu kazala da je zahvaljujući blagovremenoj reakciji vlade i strogim merama nadležnih zdravstvenih institucija zdravstvena situacija u zemlji stabilna.

Bild naglašava da pre nego što ova prva turistička destinacija učini dostupnim za turiste vlasti rade na izradi koncepta higijene za goste i turističke kapacitete.

Izvor: Танјуг

Crna Goraturizamkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva