:

:

TV Most

Foto: RTCG

clock

Februar 21, 2020   22:05

0

27

Crnogorski ministar: Biće mi zadovoljstvo da vratim orden

Biće mi zadovoljstvo da vratim orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi, da mi ga ne moraju oduzimati, posebno kad vidim kome su sve taj orden dali, poručio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković. 

On je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da ga ne čude izjave mitropolita Amfilohija, budući da se, kako navodi, u poslednje vrijeme ponaša više kao biznismen nego kao svešteno lice.

"Ono na šta sam posebno ponosan je to što se moji i politički stavovi Rista Radovića dijametralno suprotno razilaze. U emisiji "Svedok Božje ljubavi" mogli smo da vidimo dosta materijala koga to on podržava i blagosilja", ocenio je ministar.

Bošković je naglasio da orden SPC nije ni tražio, te da je bio u Odboru Rudnika uglja Pljevlja, kada su pomogli finansiranje nekoliko verskih objekata.

"Izuzetno sam ponosam na to što smo tada radili i da sam danas u prilici, sigurno bih isto uradio i pomogao izgradnju verskih objekata, ili obnovu postojećih, bilo gde na teritoriji Crne Gore", poručio je Bošković.

Stabilna bezbednosna situacija

Bošković je ocenio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da su državni organi i u prošlosti znali da se izbore sa izazovima koji su bili mnogo složeniji s aspekta bezbednosti.

"Siguran sam da imamo i snage i kapaciteta da sve ovo prevaziđemo na miran i dostojanstven način i u skladu s onom praksom koja se baštini u razvijenim evropskim državama, porodici naroda kojoj Crna Gora teži", kazao je ministar u Dnevniku.

Dodao je i da je pozvao načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i čestitao mu na stavu i izjavi da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

"Ako dobro pročitate izjavu, videćete da je on rekao da je sloboda veroispovesti osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca i da će zaštititi bilo pojedinca, bilo Vojsku u celini, od zloupotrebe u bilo koje, političke ili verske svrhe", kazao je Bošković.

Ministar odbrane je poručio da Crna Gora ima vojsku koja je odana državi i koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredak.

Izvor: RTCG

Crna goraorden Svetog SavePredrag BoškovićAmfilohije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva