:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2021   16:01

0

133

Dačić i Šib i o poseti Dačića Nemačkoj 25. juna

Predsednik Narodne skupštine Ivice Dačić danas je, sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, razgovarao o aktuelnim srpsko-nemačkim odnosima, kao i aktivnostima u oblasti parlamentarne saradnje, koje se planiraju za naredni period.

Između ostalog, sagovornici su razgovarali o predstojećoj poseti Dačića Saveznoj Republici Nemačkoj, na poziv Volfganga Šojblea, predsednika Saveznog veća Savezne Republike Nemačke, koja se planira za 25. jun, saopšteno je iz parlamenta.

Sagovornici su se složili da će predstojeća poseta značajno doprineti jačanju parlamentarne saradnje između dve zemlje, ali i unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornika sa svakodnevnim aktivnostima Narodne skupštine i posebnom sednicom koja je posvećena ustavnim promenama, kao i planovima za nastavak međustranačkog dijaloga.

Ambasador iskoristio je priliku da tokom susreta uruči predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću pismo zahvalnosti ministra spoljnih poslova SR Nemačke Hajko Masa, za susret prilikom otvaranja nove zgrade nemačke Ambasade u Beogradu u aprilu.

Izvor: Танјуг

DačićŠib
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva