:

:

TV Most

clock

April 30, 2019   18:12

0

208

Dačić: Jačanje saradnje sa zemljama Azije i Pacifika

Srbija posvećuje posebnu pažnju jačanju veza i razvoju saradnje sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorima zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogrdau.

Ivica Dačić je kao počasni gost učestvovao na neformalnom radnom ručku sa ambasadora azijsko-pacifičkog regiona, čiji je domaćin bio ambasador Republike Unije Mjanmar Mjo Aje.

Tom prilikom Dačić je izrazio zadovoljstvo što su odnosi Srbije sa zemljama Azije i Pacifika, u poslednje vrme, podignuti na još viši nivo.

U tom kontekstu ocenio je da je politički dijalog dobio na intenzitetu, da se ekonomska saradnja uspešno razvija, a nove perspektive za unapređenje saradnje se otvaraju i u drugim oblastima.

Preneo je i spremnost i otvorenost Srbije, kao i svoju lično, da se u narednom periodu još intenzivnije radi na jačanju saradnje i snaženju prijateljstava sa državama Azije i Pacifika.

Ambasadori azijsko-pacifičke grupe zemalja u Srbiji zahvalili su ministru Dačiću na ukazanoj časti, potvrđujući spremnost za nastavak jačanja bilateralne saradnje svojih zemalja sa Srbijom.

Izvor: Танјуг

Dačićsaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva