:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 09, 2020   17:11

0

21

Dačić: Moramo se boriti za svoj identitet i izborni rezultat

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas da je socijalistima Srbija najvažnija i najpreča, ali da moraju da se bore i za svoj identitet i svoj izborni rezultat.

On je govorio u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu gde je danas održan prvi u nizu skupova kojima će SPS obeležiti trideset godina rada pod motom "30 godina - mi stojimo postojano".

Dačić je objasnio da biti levičar ne sme da znači da izdajete svoj narod i zato nijedan socijalista nikada nije izdao svoj narod.

"Srbija nam je najvažnija i najpreča", poručio je Dačić.

On je dodao da socijalisti zato danas govore o patriotizmu.

"I to niko ne može da nam zabrani i mora da se zna - Srbija neće uraditi sve da bi ušla u Evropsku uniju, neće raditi na svoju štetu. SPS je sa SNS-om da front za Srbiju bude jači, ali mi socijalisti moramo da se borimo za naš identitet, za naš izborni rezultat i ovu crvenu boju ispred koje stojimo", rekao je Dačić, saopšteno je iz vojvođanskog odbora stranke.

Predsednik PO SPS u Vojvodini Dušan Bajatović podsetio je na sve godine rada i odgovornosti za Srbiju i njen sveukupni razvoj i ocenio da nikada nije bila potrebnija partija kao što je Socijalistička partija Srbije. Kazao je i da je najtačnija parola koja opisuje njenu suštinu upravo ona "svi smo mi pomalo socijalisti".

"Dva su osnovna zadatka socijalista - prvi zadatak je što veći broj glasova, a drugi da imamo novu organizaciju, generacijsku obnovu, da dignemo glavu i da nas bude sve više. Mi smo za internacionalizam i solidarnost", rekao je Bajatović.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma govorio je o 12 godina koalicije SPS-a i JS-a, o planovima za budućnost, jer ova koalicija, kako je naveo, ima iza sebe dobra dela, ima plan za budućnost i ima ljude koji to mogu da sprovedu.

Izvor: RTv

SPSNovi SadIvica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva