:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 03, 2021   11:32

0

19

Dačić: Nastavak međustranačkog dijaloga posle praznika

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da bi međustranački dijalog o izbornim uslovima trebalo da se nastavi nakon uskršnjih praznika i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se odazvati pozivima za učešće u dijalogu.

 

Dačić je gostujući u programu na TV Prva ponovio da se dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta ne može očekivati pre juna.

On je kazao da je Vučić tokom sastanka sa 26 stranaka, koje nisu želele da se dijalog odvija uz posredstvo stranaca, pokazao dobru volju da se razgovara.

Kako je Dačić naveo, suština dijaloga jeste da se čuju predlozi svih stranaka i ocenio da je napravljen pomak u pogledu pregovora i poverenja.

Predsednik Narodne skupštine rekao je da nije siguran da li će se opozicija, koja je bojkotovala prethodne parlamentarne izbore, odazvati i da li će učestvovati na tim pregovorima, navodeći da lideri Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, nisu poslali platforme za međustranački dijalog.

"Nisu poslali platformu jer neće da razgovaraju ni sa Vučićem ni sa mnom, a hoće da razgovaraju sa Evropskim parlamentom. Sa druge strane, Evropski parlament kaže da je prethodni međustranački sastanak dobrodošao, ali je stvarni dijalog tamo gde učestvuju i ovi drugi (opozicija koja je bojkotovala prethodne izbore)", rekao je Dačić i ocenio da "oni navijaju jedni za druge".

Dačić je ocenio da taj deo opozicije misli da će Evropski parlament preuzeti njihovu platformu i da će tako vršiti pritisak na vlasti u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?