Dačić: Nastavak razgovara o vladi posle posete delegacije SAD

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 20, 2020   21:51

0

23

Dačić: Nastavak razgovara o vladi posle posete delegacije SAD

Razgovori o formiranju nove vlade biće nastavljeni posle posete američke delegacije Srbiji, u kojoj će biti i specijalni izaslanik Ričard Grenel, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da su netačni navodi medija o personalnim rešenijima u novoj vladi.

"Sve što piše u novinama nije tačno", rekao je Dačić na TV Pink upitan o spekulacijama u medijima da je spreman da se u novoj vladi odrekne Slavice Đukić Dejanović i Gorana Trivana, ali ne i Branka Ružića.

Ponovio je da se o personalnim rešenjima nije razgovaralo, a na pitanje vidi li sebe u novoj vladi, kaže da ne voli tu vrstu pitanja zato što to, dodaje, nisu teme o kojima treba da se priča na televiziji.

"Više puta sam rekao i pre i posle izbora da smo mi spremni da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om. Svi smo svesni da Vučić i SNS imaju vehcinu i bez nas. Odluku o tome će svakako doneti pobednik", rekao je Dačić.

Naveo je da je s Vučićem razgovarao o vladi pre više od mesec dana, a da je u međuvremenu bilo značajnih događaja u Vašingtonu i Briselu, a da dolazi u Srbiju i američka delegacija.

Kaže da će se se o novoj vladi nastaviti pregovori u narednom periodu, da on obavlja funkciju ministra, radi normalno i ima komunikaciju s kabinetom predsednika Srbije.

"Šta će biti dalje, videćemo za koju nedelju", rekao je Dačić.

Naveo je i da treba da se nastavi sednica Skuspstine Srbije i da se imenuje madatar.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva