:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 13, 2023   14:25

0

111

Dačić: Nastavljamo sa evakuacijom iz Izraela, u toku evakuacija avionom Er Srbije

Prvi potpredsednik vlade zadužen za spoljnu politiku i bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da Vlada Srbije nastavlja sa evakuacijom građana Srbije iz Izraela i da je trenutno u toku evakuacija naših građana avionom Er Srbije u saradnji sa Vladom Severne Makedonije.

"Trenutno je u toku evakuacija koju obavljamo zajedno sa Vladom Severne Makedonije, avionom Er Srbije u kojoj će više od 140 ljudi biti evakuisano iz nekoliko zemalja u regionu. U avionu se nalazi 43-oje naših državljana", rekao je Dačić za T a n j u g.

Dačić je podsetio da je do sada iz Izraela evakuisano više od 700 državljana Srbije.

"Bilo je četiri redovna leta i jedan evakuacioni koji je ogranizovala Vlada Srbije, a danas ovaj koji organizujemo zajedno sa Vladom Severne Makedonje. Ukoliko bude postojala potreba za daljom pomoći naših diplomatskih predstavnika mi stojimo na raspolaganju. Vlada Srbije zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem učiniće sve da pomogne našim građanima u Izraelu", naglasio je Dačić. 

Šef srpske diplomatije se zahvalio kompaniji Er Srbija jer, kako je istakao, u teškim uslovima nastavlja da leti ka Tel Avivu i Izraelu, i nastaviće to da radi sve dok je to moguće.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićEr SrbijaavionTel AvivIzraelevakuacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva