:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 12, 2022   11:52

0

135

Dačić sa novim ambasadorom Egipta o unapređenju saradnje

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha Mustafu Ahmeda i istakao da narode dve zemlje vezuje iskreno višedecenijsko prijateljstvo i da treba da nastave da ga unapređuju, pre svega jačanjem saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić je poželeo uspešan mandat ambasadoru Egipta koji je nedavno stupio na dužnost i rekao da je na svim funkcijama koje je obavljao uvek imao odličnu saradnju sa svojim egipatskim kolegama, saopšteno je iz parlamenta.

On se osvrnuo na bilateralnu posetu Egiptu u decembru, kada se pored predsednika Predstavničkog doma Hanafi Al Džabalija, sreo i sa predsednikom Egipta Al Sisijem i predsednikom Vlade Mustafa Madbulijem.

Ambasador Egipta ocenio je da su politički i parlamentarni odnosi tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski, ali da postoji puno prostora za jačanje saradnje u drugim oblastima, naročito ekonomske i privredne saradnje, s obzirom da je Egipat afrička država sa možda najvećim brojem potencijala za povećanje razmene, usled stepena razvoja i blizine.

Istakao je da će se truditi da tokom svog mandata maksimalno doprinese razvoju saradnje i u oblastima vojno-tehničke saradnje, poljoprivede, kao i da se nada da će se poseta predsednika Egipta Al Sisija Srbiji realizovati do kraja godine.

Izvor: T a n j u g

DačićEgipat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva