:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   20:02

0

74

De Kro: Belgija se vraća u strogo zatvaranje

Belgijski premijer Aleksander de Kro najavio je večeras drastičnije mere zatvaranja Belgije u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid19.

De Kron je naveo da je samo u posednjih nedelju dana 100 hiljada građana Belgije inficirano korona virusom, a da je zdravstveni sistem pred pucanjem.

”Trenutno postoji samo jedan izbor, a to je da svi podržimo zdravstveni sektor koliko god možemo. Moramo ograničiti naše fizičke kontakte što je više moguće. Moramo prekinuti rast epidemije i to radikalnim merama”, poručio je de Kro.

Nove mere zatvaranja zemlje stupaju na snagu u nedelju uveče i trajaće do 13. decembra uz revidiranje nakon mesec dana.

Sve prodavnice koje nisu neophodne biće zatvorene, kao i frizerski i kozmetički saloni i druge uslužne delatnosti koji zahtevaju fizički kontakt.

Rad na daljinu je obavezan, a kontakti ograničeni samo na jednu osobu u zatvorenom prostoru odnosno 4 osobe na otvorenom.

Jesenji školski raspust produžen je do 15. novembra.

Spoljne granice zemlje ostaju otvorene, ali je građanima preporučeno da ne putuju bez preke potrebe.

“U pitanju su drastične i bolne mere ali ovo je poslednja prilika da se smanje brojke i da mere imaju efekta”, zaključio je belgijski premijer.

Belgija je tokom oktobra donele odluku o zatvaranju kafića, restorana, kulturnih i sportskih objekata. Obavezno je nošenje maski na otvorenom i na snazi je policijski čas u celoj zemlji.

Izvor: Танјуг

Belgijakoronaviruszatvaranje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?