:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   20:02

0

118

De Kro: Belgija se vraća u strogo zatvaranje

Belgijski premijer Aleksander de Kro najavio je večeras drastičnije mere zatvaranja Belgije u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid19.

De Kron je naveo da je samo u posednjih nedelju dana 100 hiljada građana Belgije inficirano korona virusom, a da je zdravstveni sistem pred pucanjem.

”Trenutno postoji samo jedan izbor, a to je da svi podržimo zdravstveni sektor koliko god možemo. Moramo ograničiti naše fizičke kontakte što je više moguće. Moramo prekinuti rast epidemije i to radikalnim merama”, poručio je de Kro.

Nove mere zatvaranja zemlje stupaju na snagu u nedelju uveče i trajaće do 13. decembra uz revidiranje nakon mesec dana.

Sve prodavnice koje nisu neophodne biće zatvorene, kao i frizerski i kozmetički saloni i druge uslužne delatnosti koji zahtevaju fizički kontakt.

Rad na daljinu je obavezan, a kontakti ograničeni samo na jednu osobu u zatvorenom prostoru odnosno 4 osobe na otvorenom.

Jesenji školski raspust produžen je do 15. novembra.

Spoljne granice zemlje ostaju otvorene, ali je građanima preporučeno da ne putuju bez preke potrebe.

“U pitanju su drastične i bolne mere ali ovo je poslednja prilika da se smanje brojke i da mere imaju efekta”, zaključio je belgijski premijer.

Belgija je tokom oktobra donele odluku o zatvaranju kafića, restorana, kulturnih i sportskih objekata. Obavezno je nošenje maski na otvorenom i na snazi je policijski čas u celoj zemlji.

Izvor: Танјуг

Belgijakoronaviruszatvaranje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva