:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 14, 2023   14:47

0

101

Deca iz Crne Gore posetila Skupštinu Srbije, Orlić: Ovde ste uvek kao kod kuće

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ugostio je danas u Domu Narodne skupštine više od 200 dece iz Crne Gore koja pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu borave u Beogradu.

Orlić je deci poželeo dobrodošlicu i rekao da je Srbija i njihova zemlja i da to nikada ne zaborave.

"U mestima u kojima živite, uvek budite u najboljim odnosima sa svima, čuvajte se, pazite, poštujte sa komšijama, vredno radite, učite, volite svoje porodice. Uvek nađite vremena da mislite i o Srbiji koja vas voli i uvek razmišljajte šta sutra možete i vi da učinite za nju. Da znate - ovde ste uvek više nego dobrodošli, ovde ste uvek kod svoje kuće", istakao je Orlić.

On je izrazio uverenje da će će oni sada i u godinama koje dolaze moći da posvedoče o velikim i značajnim promenama kroz koje prolaze Beograd i Srbija.

Kako kaže, to se vidi po kompletnim delovima grada koji se podižu, po veličanstvenom Beogradu na vodi, po novim trgovima i novim spomenicima.

"Sve ono što danas radimo pripada, pre svega, mladim ljudima poput vas. To radimo sa željom da ostane onima koji to umeju da čuvaju i na tim temeljima produže i dalje. Kao nikada ranije Srbija ulaže u škole, univerzitete, tehnološke parkove gde mladi ljudi mogu da ostvare svoje ideje", rekao je Orlić.

Neka od dece iz Crne Gore nisu ranije bila u Beogradu, a Nemanji iz Herceg Novog ovo je treći put.

"Dolazak u Srbiju i Beograd za mene znači dolazak u moju matičnu državu i zemlju svih nas. Ovde se osećam kao kod svoje kuće i drago mi je što vidim da svi ovde brinu za nas i sve Srbe iz regiona", rekao je Nemanja.

I Damjan iz Nikšića rekao je da se ovde oseća kao kod svoje kuće.

"Bio sam pre četiri godine i bilo je divno posetiti ovaj narod. Jednostavno, mi smo isti narod u dve države. Sviđaju mi se arhitektura i stare građevine Beograda, to je nešto vredno da se poseti. Dolazak u Srbiju mi je novo iskustvo, važno pre svega da se upoznamo, da se zbližimo", istakao je Damjan.

Nakon Doma Narodne skupštine, deca iz Crne Gore posetiće Hram Svetog Save na Vračaru.

Izvor: T a n j u g

Vladimir OrlićSkupština SrbijeCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva