:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 05, 2020   18:38

0

329

Deca sa Kosova i Metohije i iz Obrenovca zajedno na zimovanju na Tari

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas eko-kamp u Mitrovcu na Tari gde već devetu godinu zaredom borave deca iz beogradskih osnovnih škola, a ove godine su tu i deca iz opštine Obilić sa KiM.

"Ovde je trenutno oko 120 dece iz Obrenovca i oko 30 dece iz opštine Obilić, što je deo sporazuma koji su potpisali Grad Beograd i srpske sredine sa KiM", rekao je Vesić, javlja Tanjug.

Naveo je da gradske opštine vode računa da pomognu život naših sunarodnika na Kosovu, a jedna od aktivnosti je da srpska deca koja tu žive posećuju Beograd i koriste pogodnosti koje imaju i beogradska deca.

"Tako su deca iz Obilića danas ovde zajedno sa decom iz Obrenovca i drugih krajeva Beograda, na šta smo veoma ponosni", rekao je Vesić.

On je dodao da u ovom trenutku u šest objekata Centra dečjih letovališta i oporavilišta ima smeštajnih kapaciteta za oko 800 dece.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dejan Pavićević izrazio je zahvalnost predstavnicima Grada Beograda i opštine Obrenovac na brizi koju su pokazali prema deci iz opštine Obilić.

"Dolazak ovde i druženje sa vršnjacima za decu je nezaboravno iskustvo", istakao je on.

Naveo je šta je sve urađeno za žitelje Obilića i drugih opština i najavio da se za desetak dana očekuje da Grad Beograd u Kosovskoj Mitrovici započne izgradnju zgrade za povratnike.

Predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić zahvalio je na svoj pomoći koja je pružena toj opštini.

"Znamo da nismo sami. Država Srbija nas uvek štiti i brani i punim očima gledamo u nju, jer druge države nemamo", naveo je on.

Izvor: Танјуг/Kosovo online

KiMTaradeca sa KiMzimovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva