:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2021   13:38

0

200

Del Ponte: Olbrajt me je zvala zbog Haradinaja, "budi oprezna"

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte rekla da ju je svojevremeno zvala državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt i rekla joj da "bude oprezna" kada je u pitanju Ramuš Haradinaj.

Na pitanje novinara nemačkog "Špigla" da li su je zvali američki političari i eksplicitno rekli da ne sprovodi istrage protiv kosovskih Albanaca, ona je odgovorila odrečno.

"Ne, zato što bih se onda bunila javno. Međutim, Madlen Olbrajt, koja je u to vreme bila državna sekretarka SAD, rekla mi je putem telefona: ''Karla, budi oprezna sa Ramušem Haradinajem, moglo bi da dođe do nereda na Kosovu", izjavila je Del Ponte u utorak.

Novinar "Špigla" je konstatovao da je Del Ponte konstantno bila izložena političkom pritisku, odnosno, da se po pitanju Jugoslavije žalila da joj nije bilo dozovljeno da istražuje NATO.

"Međunarodna pravda može da radi samo ukoliko postoji politička volja. Ukoliko je nema, ne možete mnogo da uradite. Nikada ne znate kakvi su motivi za opstrukciju istrage, ali ih je bilo. Na primer - NATO je bio prisutan u Jugoslaviji i lako je mogao da uhapsi Radovana Kadžića i Ratka Mladića, ali nije. Međutim, Tribunal za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije je bio uspešan na kraju", rekla je Del Ponte.

Del Ponte je procesuirala i Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Jugoslavije.

"Jedina stvar koja me je iznenadila kod Miloševića je način na koji je ispitivao svedoke. Mnogi su ga i dalje smatrali predsednikom i bili su prestrašeni. Naše sudije su bile ljubazne prema njemu, pitale su ga kako je, da li je lepo spavao...Kada sam bila u sudnici, imala sam na umu na hiljade žrtava. Milošević se sam branio, što mu je dalo priliku da drži političke govore. Posle dve godine, došli smo do kraja procesa. Obećala sam sebi: ''Od ponedeljka, reći ću sve što imam da kažem''. Međutim, Milošević je umro tog vikenda", kazala je Del Ponte.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?