:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 21, 2021   14:20

0

45

Dodik: Dijalog o mogućim rešenjima ne može biti zaustavljen

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da politički dijalog o mogućim situacijama i rešenjima u BiH ne može biti zaustavljen.

Komentarišući uputstva ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima da zemlje u kojima deluju upozore da je svaka priča o promeni granica u BiH zlonamerna, Dodik je rekao da je "dotična" spremna da reaguje na priču koja nije krenula odavde, ali da nikada nije regovala na činjenicu da se u BiH krši Ustav.

"Srpski predstavnici imaju svoje stavove i znaju kako da se radi u svim ambasadama širom sveta, poslala ona njihovima ili ne, oni će se uvek ponašati na taj način", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, to samo govori i svedoči o raspadu sistema u BiH, te nema tog vezivnog tkiva koje je može povezati.

Dodik je napomenuo da je u prošlosti to značilo da stranci mogu nešto uraditi, ali da danas oni ni sami sebi ne mogu pomoći.

"Nezaobilazno je s njima diskutovati, jer moćni i arogantni uvek će pokušati da slede svoju logiku i da, ako ne mogu da vas ubede, onda pokušavaju da vas spreče raznim merama, kao što vas sprečavaju na međunarodnoj sceni, pokušavaju da satanizuju, uvode sankcije i mnogo šta drugo", naveo je Dodik.

Upozorio je da o tim stvarima treba voditi računa, Dodik je rekao da Republika Srpska mora da izbori da diskusija o tome šta i kako će biti mora da bude isključivo, kako je rekao, "naša i da nema patrone sa strane, nego jednostavno da razgovaramo".

"Zato je i naša inicijativa da razgovaramo potpuno suprotna od onog šta rade Bošnjaci", rekao je, zmeđu ostalog, Dodik, prenela je RTRS.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikBiHRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?