:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Avgust 26, 2020   12:51

0

121

Dodik: Dokumente šaljemo u Zagreb i svim potpisnicima Dejtona

Srspki član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će dokument koji su pripremili biti poslat i u Zagreb, jer su i Hrvati nezadovljni u BiH.

Dodik je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka rukovodstva RS sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da će o dokumentu obavestiti sve relevantne faktore koji su učesvovali u potpsivanju Dejtonskog sporazum, a kako podseća, i Hrvatska koja je jedan od potpsinika opšteg dela sporazuma i jednog od aneksa.

"Obavestićemo i druge zemlje, bez obzira što neće da nas čuju, ali mislim da moramo insistirati na dijalogu, na očuvanju naše pozicije i da sačuvatmo mir po svaku cenu", poručio je Dodik.

Kako je ranije navela RTRS, dokumenti koje je Banjaluka poslala u Beograd želi da skrene pažnju na dvostruke standarde međunarodne zajednice kada je reč o Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji.

Ti dokumenti, kako se navodi sadrže zaključke i informacije, koje je u dva navrata usvojila Narodna skupština RS povodom neustavnih transformacija dejtonske strukture BiH i uticaj na položaj i prava Republike Srpske.

Izvor: T a n j u g

Milorad DodikBiHRepublika SrpskaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva