:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2022   12:27

0

167

Dodik: Krivične prijave za članove CIK

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će danas biti podnesene krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije BiH i da njegova stranka neće prihvatiti ponavljanje izbora.

"Mi ćemo u ovom trenutku podneti krivične prijave protiv članova CIK-a pojedinačno, jer smatramo da su, shodno Krivičnom zakonu, narušili prava drugoga na fer pravni postupak, onemogućavajući da se uloži bilo kakva žalba", izjavio je Dodik.

Naveo je da je CIK doneo odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsednika Republike Srpske bez zakonskog osnova, prenosi RTRS.

Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine doneta je u ponedeljak odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti".

Dodik, koji je na predsedničkim izborima učestvovao kao kandidat vladajuće koalicije, na konferenciji za novinare nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje.

On je izneo tvrdnju da je očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije.

Dodik je naglasio da SNSD neće prihvatiti ponovljene predsedničke izbore, jer je to, kako je rekao, rušenje Republike Srpske, navodi RTRS.

Izvor: T a n j u g

BiHDodikCIKprijave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva