:

:

TV Most

clock

April 16, 2019   13:10

0

191

Dodik: Ne želimo da ugrožimo prijateljstvo sa Rusijom

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za rusku Gazetu da bi članstvo BiH u NATO, koje žele određene političke struje, za srpski narod predstavljlo ne samo poniženje, već i gubitak samostalnosti i ugrožavanje dobrih srpsko-ruskih odnosa.

"Ne želimo da granica NATO sa Srbijom ide rekom Drinom. Ne želimo da izgubimo političku autonomiju i prijateljstvo sa Rusijom", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

"Nismo zaboravili da je NATO bombardovao Republiku Srpsku, a kasnije i Srbiju. Istorijska je činjenica da su za vrme jugoslovenskog sukoba Hrvati i Bošnjaci uživali podršku članica NATO", podsetio je Dodig.

On je ocenio da zato pojedini političari žele da ubrzaju proces evroatlantskih integracija BiH. "Oni veruju da će nakon toga dobiti još veću političku podršku Zapada, jer NATO nije samo vojna, već i politička organizacija" rekao je Dodik.

Kada je reč o situaciji u regionu, Dodik je rekao da se zapadni eksperimenti na Balkanu nastavljaju i da nerešeni sukobi omogućavaju Zapadu da potencijalno ponovo interveniše.

On je naveo da u regionu prevladavaju dvostruki standardi - ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije.

"S jedne strane, dozvoljeno je stvaranje etnički čiste Hrvatske i odvajanje Kosova od Srbije, a sa druge strane, Republika Srpska se zadržava u Bosni i Hercegovini, koja zapravo ne funkcioniše" istakao je Dodik i dodao da to jasno ukazuje na negativne namere prema jednom narodu - srpskom.

On je naglasio da su rukovodstva Republike Srpske i Srbije svesna šta treba da se uradi da bi bili sprečeni nasilje i pokušaji nelegitimnog zauzimanja vlasti od strane onih koji đeluju u interesu Zapada.

"Dobili smo nedvosmislenu podršku ljudi na izborima i moramo opravdati njihovo poverenje", poručio je Dodik i izrazio uverenje da će jednog dana svi Srbi živeti u jednoj državi.

"Ako je to dozvoljeno drugima, zašto Srbima ne bi bilo?" zapitao je Dodik.

Izvor: Танјуг

DodikRusijaprijateljstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva