:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 19, 2019   10:39

0

239

Dodik: Nemoguće je da su samo Srbi krivi

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je ne veruje u ispravnost Haškog suda, jer smatra da nije obezbedio osnovu za pomirenje.

Dodik je rekao da u Republici Srpskoj nemaju poverenje u Haški sud, koji bi sutra trebalo da izrekne drugostepenu presudu njenom nekadašnjem predsedniku Radovanu Karadžiću, ali da ipak on "negde veruje da je moguće da pobedi neka pravda".

"Da li je Karadžić doneo neku odluku da se negde napadnu civili - nije", rekao je Dodik, gostujući u Dnevniku TV Pink, dodajući da optužba o komandnoj odgovornosti izgleda važi samo za Srbe. 

On je naveo da je "nepoverenje u Haški sud" u Republici Srpskoj samo ojačano time što se čuje da su nestali, sklonjeni, neki dokazi. 

"Lično ne verujem u ispravnost tog suda, nije ispunio svoju misiju da svojim odlukama obezbedi osnovu za pomirenje", rekao je Dodik. 

Prema njegovim rečima, nemoguće je da je samo jedna strana kriva. 

"Optuženo je političko i vojno rukovodstvo RS a ratni komandant Srebrenice Naser Orić, o čijim su zverstvima snimani filmovi, je oslobođen", rekao je Dodik.

Izvor: B 92

DodikKaradžićSrebrenicaHagpresudaOrić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva