:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

April 23, 2021   22:06

0

49

Dodik: Ratom se ne može ništa rešiti, samo dijalogom

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da se ratom ne mogu rešiti problemi Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH, ali da mogu političkim stavom, dijalogom i političkom dinamikom.

Dodik je, gostujući na RTRS, naveo da je vidljivo da koncept "slobodne Bosne" po principima SDA i međunarodne zajednice nema nikakve šanse da uspe.

“Neki drugi koncept je moguć, ali je meni najizvesniji onaj da će u budućnosti ovo biti tri različite države. Govorim to pod uverenjem da nećemo ratovati za Republiku Srpsku, ali naravno da ćemo se braniti”, istakao je Dodik.

On je rekao da ne treba ignorisati pretnje ratom i da smatra da lider SDA Bakir Izetbegović poziva na neku vrstu rata, jer mu ne ide dobro na nivou Federacije BiH, niti na nivou kantona, dok i u stranci ima mnogo problema.

On kaže da razume da Bošnjaci neće pristati da Republika Srpska bude država, da Hrvati možda i hoće, kao i da će raspad BiH biti činjenica, kao što je činjenica bila i raspad Jugoslavije.

Govoreći o platformi za pregovore sa Federacijom BiH, koju je predložila većina u Narodnoj skupštini RS, Dodik je rekao da politički pragmatizam nalaže proaktivnost i da je potrebno zalagati se za razgovore.

On je naveo da je platforma jasna i da traži da se poštuje slovo Dejtonskog sporazuma, te da ono mora da bude ispoštovano sve dok se strane, odnosno Republika Srpska, FBiH i tri konstitutivna naroda, ne dogovore da bude drugačije.

Prema njegovim rečima, BiH nema nijedan element na osnovu kojeg može da opstane, osim međunarodnog ignorisanja situacije i bolesne želje bošnjačkog naroda za opstanak BiH.

On je dodao da čak nije protiv toga da se zadrži neki oblik BiH, ali da to nije ova BiH.

Govoreći o navodnom "non pejperu" o novim podelama i granicama u regionu, Dodik je rekao da priča o tom dokumentu pomaže u smislu razumevanja situacije u BiH.

“Nemamo nikakvu korist od BiH, mi smo njena žrtva i žrtva nemogućnosti funkcionisanja i razvoja”, naveo je Dodik.

Izvor: Танјуг

DodikBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?